Welcome Message

Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ....

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου: Ο νέος δικτάτορας

Καλησπέρα αναγνώστες μου! Γράφω μία ανάρτηση, η οποία ελπίζω να είναι μία από τις τελευταίες μου. Όχι, δεν θα σταματήσω να γράφω σε blog. Απλώς έχω αποφασίσει να σταματήσω να εκτίθεμαι γράφοντας επώνυμα. Μπορεί να μην υπάρχει το ονοματεπώνυμό μου στο blog, αλλά σίγουρα είναι πολύ εύκολο να με βρει το κράτος αν θελήσει. Και επειδή μετά και τα γεγονότα στις 28-29 Ιουνίου έσβησαν και οι τελευταίες αμφιβολίες μου για το αν υπάρχει δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα, σεβασμός στο Σύνταγμα κλπ, γι΄ αυτό και αυτό το blog έχει ημερομηνία λήξης. Ελπίζω να το κάνω σύντομα πράξη αυτό που λέω και να μην είμαι αναβλητικός...

Ούτως η άλλως, δημοκρατία δεν είχαμε. Αυτό το ξέραμε. Όμως τα τελευταία γεγονότα δείχνουν πως όταν έχουμε να κάνουμε με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, τότε οι εξουσιαστές είναι ικανοί να κάνουν πολλά για να υπερασπιστούν αυτά τα συμφέροντα.

Μητσοτάκης και Πάγκαλος μιλούσαν για νεκρούς και τανκς όταν μιλούσαμε για το ενδεχόμενο να μην ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο. Μάλιστα ο Πάγκαλος δικαιολογήθηκε με το επιχείρημα πως στην Αργεντινή είχαμε 42 νεκρούς με την εξέγερση του 2001. Δεν μας είπε βέβαια πως έφυγε ο δικός τους εξουσιαστής εκείνη την περίοδο. Με ελικόπτερο έφυγε. Μιας λοιπόν και μας εκβιάζει με νεκρούς, καλό θα είναι να το σκεφτεί και αυτό...

Επίσης ο κύριος Πάγκαλος, τα υπόλοιπα πασοκάκια και τα τσιράκια τους που παπαγαλίζουν πως χωρίς το μεσοπρόθεσμο θα έρθει η συντέλεια του κόσμου και προσπαθούν να μας τρομάξουν με το παράδειγμα της Αργεντινής, αποφεύγουν όμως να μας πουν πως η Αργεντινή αυτή τη στιγμή είναι μία χώρα με ανάπτυξη και πως αυτό το πέτυχε αφού διέγραψε το 75% του χρέους της, έδιωξε το ΔΝΤ και επέστρεψε τους μισθούς και συντάξεις που είχαν περικοπεί επί κυβέρνησης Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου...

Κάποια στιγμή, σε αυτό ή στο επόμενό μου blog, θα κάνω μία ανάρτηση αφιερωμένη στην ενημέρωση του κόσμου σχετικά με το χρέος, και τις πολιτικές που ακολουθούνται και που θα μπορούσαν να ακολουθηθούν για να εξέλθει η χώρα από το αδιέξοδο. Τώρα όμως θα σχολιάσω μόνο τα τελευταία γεγονότα της Αθήνας...

Βρισκόμενος λοιπόν την Τρίτη και την Τετάρτη στο Σύνταγμα, διαπίστωσα πως, στην πράξη, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν αναγνωρίζει το συνταγματικό δικαίωμα του κάθε πολίτη να διαδηλώσει.


Η αστυνομία δυστυχώς έχει χάσει κάθε έλεγχο και πλέον χρησιμοποιεί ωμή βία για να πετύχει τον στόχο της. Και όχι. Δεν έχει σαν στόχο να αποτρέψει τις ταραχές. ΤΙΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΙΔΙΑ ΤΙΣ ΤΑΡΑΧΕΣ! Τις προκαλεί ακριβώς για να τρομάξει την πλειοψηφία των διαδηλωτών που δεν είναι μαθημένοι σε αυτά και που θα σκεφτούν πολύ εύκολα πως πρέπει να φύγουν για να μην μπλεχτούν σε φασαρίες και κινδυνεύσουν. Δεν τα λέω από το μυαλό μου, τα έζησα.


Κάποιες φορές η ωμή τους βία ξεκινάει με αφορμή τις ταραχές που προκαλούν κάποιοι των οποίων ο ρόλος και ο αυθορμητισμός είναι υπό αμφισβήτηση, διότι φαίνεται να συνεργάζονται με την αστυνομία και να προστατεύονται από αυτή (δείτε μετά το 4:30).


Ενώ κάποιες άλλες φορές, άνθρωποι των ΜΑΤ επιτίθενται χωρίς να δεχθούν καμία επίθεση, κάνοντας προφανές πως ο εχθρός τους δεν είναι οι ταραχές, αλλά οι διαδηλώσεις και η ύπαρξη κόσμου συγκεντρωμένου.


Φυσικά και αυτά τα σκυλιά των αφεντικών (δηλαδή οι μπάτσοι) αν νοιαζόντουσαν μόνο να περιορίσουν τους ταραξίες, σεβόμενοι ταυτόχρονα το δικαίωμα του κάθε πολίτη να διαδηλώσει ειρηνικά, κάτι που ήθελε η πλειοψηφία, τότε δεν θα ήθελε να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα σε αυτούς, τους ειρηνικούς, διαδηλωτές. Όταν λοιπόν ρίχνεις ασφυξιογόνα με την πρόφαση των ταραξιών, θα πρέπει να σέβεσαι όλους τους υπόλοιπους που φοράνε μάσκες ώστε να αντισταθούν σε αυτό και να μην διαλύσει η διαδήλωση. Αν όμως ο στόχος σου δεν είναι να απωθήσεις τους μπαχαλάκηδες, αλλά τους ειρηνικούς διαδηλωτές που ξέρεις πολύ καλά ότι δεν μπορούν να σε πειράξουν, όπως μία γυναίκα ας πούμε, τότε θα θελήσεις αυτή η γυναίκα να το βάλει στα πόδια σε κάθε ασφυξιογόνο που θα ρίξεις για τους μπάχαλους και "άθελά σου" θα πάρει η μπάλα και τον/την αθώο/α διαδηλωτή/τρια.


Από την άλλη πλευρά, εάν πιστεύεις, ως γουρούνι αστυνομικός, πως συγκεντρωμένοι άνθρωποι στην πλατεία Συντάγματος είναι επικίνδυνοι για παράνομες ενέργειες την ώρα που χορεύουν σε απόσταση ασφαλείας από την βουλή, τότε θα φροντίσεις να τους διαλύσεις διασκεδάζοντας βλέποντάς τους να στριμώχνονται και να μην ξέρουν από που να φύγουν.


Όταν επίσης έχεις διάφορα ψυχολογικά προβλήματα και κόμπλεξ, όταν είσαι ως άνθρωπος ικανός να κάνεις τα πάντα για να έχεις έναν μισθουλάκο χωρίς να έχεις αξίες και αρχές μέσα σου, ε τότε καταντάς ένα ρομπότ χωρίς εγκέφαλο, και συμπεριφέρεσαι κάπως έτσι στους ταραχοποιούς και μη.



Και να ξέρεις γουρουνάκι μου, πως όταν κάποιος προκαλεί μπάχαλα στις διαδηλώσεις και έχει επιθετική συμπεριφορά, με το να τον σαπίσεις στο ξύλο μαζί με άλλους 5 συναδέλφους σου και ενώ αυτός είναι πεσμένος στο έδαφος, εντελώς άοπλος, τότε όχι απλά δεν λύνεις το πρόβλημα, αλλά διογκώνεις το φαινόμενο αυτό, δημιουργείς μίσος προς την αστυνομία σε ανθρώπους που δεν το είχαν και κάνεις όλο και περισσότερο κόσμο να έχει επιθετική συμπεριφορά απέναντί σου στο μέλλον. Οπότε η δικαιολογία ότι δέρνεις κατά αυτό τον τρόπο κάποιον επειδή πετούσε πέτρες, δείχνει πόσο ανεγκέφαλος και αμόρφωτος είσαι!

Όταν λοιπόν, φίλε ΜΑΤατζή, ενδιαφέρεσαι μόνο για να περιορίσεις τα επεισόδια, ενώ κατά τα άλλα σέβεσαι το δικαίωμα της διαδήλωσης, τότε δεν έχεις καμία δουλειά να τρέχεις στο Μοναστηράκι και να σπέρνεις τον πανικό σε ανθρώπους άσχετους με την διαδήλωση που καθόντουσαν στα σουβλατζίδικα.


Όπως βλέπετε λοιπόν, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σε συνέχεια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, έχει κατορθώσει να χτίσει ένα απέραντο παρακράτος. Έχει δημιουργήσει ανθρώπους που έχουν εκπαιδευτεί στο να ξεχνάν πως είναι άνθρωποι. Έχει δημιουργήσει μία τόσο ισχυρή αστυνομία, που καταφέρνει και διώχνει δεκάδες χιλιάδες κόσμο που διαμαρτύρεται για την αδικία την οποία νιώθει, αλλά φυσικά ποτέ αυτή η τόσο ισχυρή αστυνομία, δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα στη χώρα και ιδιαίτερα στο κέντρο την Αθήνας.

Ο λόγος που δε το έχει καταφέρει; Απλός. Η εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας, βλάπτει τον απλό πολίτη που θα την βιώσει περνώντας από συγκεκριμένα σημεία. Δεν βλάπτει κανέναν πολιτικό. Οι διαδηλώσεις από την άλλη, ευνοούν τον απλό πολίτη και τον μόνο που βλάπτουν είναι τις κυβερνήσεις και το σάπιο σύστημα της ολιγαρχίας. Ένα σύστημα που αν έπεφτε ποτέ θα έκανε την πλειοψηφία των ανθρώπων να χαμογελά. Ναι μιλάω γι' αυτούς τους ανθρώπους που πληρώνουν αυτούς τους αστυνόμους για να τους προστατεύουν. Πληρώνουν αυτούς τους ανθρώπους που κάνουν καλά την δουλειά τους ΜΟΝΟ όταν αυτή εξυπηρετεί τον εχθρό του πολίτη, δηλαδή του χρηματοδότη τους.

Κάπως έτσι φίλοι μου, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ψηφίστηκε. Κάπως έτσι λοιπόν, κατάφεραν να περάσουν έναν νόμο που θα κάνει τις ζωές μας πολύ πιο δύσκολες και άδικες για τα επόμενα χρόνια. Το πόσα θα είναι αυτά τα επόμενα χρόνια από μας όμως θα εξαρτηθεί! Ή θα συνεχίσουμε να αντιδράμε μέχρι να τους ρίξουμε όλους (μαζί και το ΔΝΤ) ή θα παραδοθούμε αποδεχόμενοι την ήττα και την εξαθλίωση που έρχεται.

Το αισιόδοξο μήνυμα που θέλω να περάσω είναι πως μάλλον το πρώτο θα συμβεί. Αν κρίνω από την επόμενη μέρα όπου ο κόσμος ήταν πάρα πολύς σε σχέση με τις τελευταίες μέρες, τότε μπορώ να πω πως το πιστεύω πως θα έχουμε αλλαγές μέσα στους επόμενους μήνες...

Όπως λοιπόν μου είπε προχθές και ένας ευγενικός ΜΑΤατζής, "καλή μας συνέχεια"...

ΥΓ1: Ζητώ συγγνώμη από τον κάθε φυσιολογικό και ψυχικά υγιή αστυνομικό. Δεν ξέρω πόσοι τέτοιοι υπάρχουν, όμως επειδή εγώ ρατσιστής δεν είμαι, θεωρώ πως ακόμα και ένας μόνο να είναι σωστός, θα του αξίζει να τονισθεί αυτή η εξαίρεση και να μην τον πάρει και αυτόν η μπάλα.

ΥΓ2: Να είναι καλά ο ένας εκ των 2 ΜΑΤατζήδων που συνάντησα, για την ευγενική του συμπεριφορά απέναντί μου. Εύχομαι να ήταν έτσι με όλους τους ειρηνικούς διαδηλωτές.

2 σχόλια:

  1. Οταν μιλαγαμε στις πορειες και φωναζαμε οτι οι περισσοτεροι απ αυτους ειναι ψυχασθενεις μας λεγατε αναρχικους (με υποτιμητικο υφος). Δεν γινεται ενας νορμαλ ψυχικα ανθρωπος να διαλεξει σαν επαγγελμα να χτυπαει κοσμο και να γινεται το σκυλι των αφεντικων σε βαρος των συμπολιτων του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοίταξε εγώ ποτέ δεν θεώρησα υποτιμητικό το να είναι κανείς αναρχικός. Ίσα ίσα που συμφωνώ με τα περισσότερα απ' όσα περιλαμβάνει αυτή η ιδεολογία. Ακόμα και την βία δεν την θεωρώ απαραίτητα κακή, απλώς την απορρίπτω όταν δεν έχει ουσία.

    Για παράδειγμα, όταν έβλεπα επί ώρες μία ομάδα ατόμων να πετάει πέτρες στους αστυνόμους (και τούμπαλιν) χωρίς κανένα νόημα, ε με αυτό διαφωνούσα. Όλοι ξέραμε πως με τον πετροπόλεμο οι αστυνόμοι δεν κινδυνεύουν. Το πολύ πολύ να χτυπήσει κανένας περαστικός (που έγινε αυτό). Αν πετώντας τους πέτρες πετύχεις να εισβάλεις στη βουλή τότε μαζί σου. Αλλά επειδή δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα από κάτι τέτοιο γι' αυτό και είμαι κατά.

    Επίσης ένας άλλος λόγος που ήμουν αρχικά κατά ήταν πως τα επεισόδια θα απωθούσαν πολύ κόσμο από το να κατέβει. Και θεωρώ πολύ σημαντικό να καταφέρναμε να πείσουμε έστω και το 1 από τα 5 εκατομμύρια των Αθηναίων να κατέβουν. Τότε δεν θα μπορούσαν να μας λένε οι Πάγκαλοι ότι είμαστε λίγοι. Και καλώς ή κακώς, υπάρχουν πολλοί που ενώ συμφωνούν με τα αιτήματα, δεν κατεβαίνουν γιατί φοβούνται. Είτε έχουν δίκιο είτε άδικο δεν μπορούμε να τους αλλάξουμε με την βία. Οπότε πρέπει να κάνουμε κάτι για να τους τραβήξουμε μαζί μας.

    Θα συμφωνούσα με ένα οργανωμένο σχέδιο που θα είχε ελπίδες να φέρει αποτέλεσμα όπως η εισβολή στη βουλή. Ειλικρινά με την αναρχική ιδεολογία δεν έχω κανένα πρόβλημα, η τυφλή βία με ενοχλεί μόνο και αυτή θέλω να αποφύγω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή