Welcome Message

Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ....

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Η άποψη των πολιτικών


Όλο αυτό τον καιρό, πάρα πολύς κόσμος εκφράζει την αγανάκτησή του για τους πολιτικούς της χώρας μας. Δεν ξέρω για όλους τους άλλους, εγώ πάντως είχα έντονη την περιέργεια για το τι μπορεί να σκέφτονται οι ίδιοι οι πολιτικοί για εμάς τον απλό κοσμάκη, αλλά και για τους ίδιους τους τους εαυτούς...

Σκεφτόμουνα, άραγε θα νιώθουν καθόλου τύψεις για όσα έχουν κάνει; Έστω και για μια στιγμή μέσα στην μέρα τους; Έστω και καθώς θα πέφτουν για ύπνο στο κρεβάτι τους; Ή μήπως θα νιώθουν αδικημένοι για το κράξιμο που τρώνε; Ή μήπως είναι συνειδητά διεφθαρμένοι και με αλαζονική νοοτροπία αδιαφορούν; Η αλήθεια είναι πως το τελευταίο το θεωρούσα και το θεωρώ το πιθανότερο...

Όμως τον τελευταίο καιρό έσπευσαν δύο άνθρωποι του πολιτικού χώρου να μας απαντήσουν στο μεγάλο ερώτημα: "Που πήγαν τα λεφτά;". Αρχικά φιλοτιμήθηκε να μας λύσει την απορία ο κύριος Ανδρέας Ανδριανόπουλος:



Έτσι παίρνουμε μία πρώτη γεύση για το τι πιστεύει ο πολιτικός κόσμος. Όταν πριν αρκετές μέρες άκουσα την δήλωση ήθελα να βρίσω, τελικά όμως είπα να μην γράψω τίποτα. Δεν χρειάζεται να λέω τα αυτονόητα, σκέφτηκα. Πριν λίγες μέρες όμως είχαμε και δεύτερο κρούσμα "εξυπνάδας" πολιτικού. Όπως θα γνωρίζετε έκανε και ο Θεόδωρος Πάγκαλος άλλη μία τέτοια φανταστική δήλωση:



Προσπαθούν να βγάλουν προς τα έξω πως ο λαός είναι περισσότερο υπεύθυνος, ή έστω συνυπεύθυνος με αυτούς! Την απάντηση την έχουν ήδη δώσει πολλοί σε αυτούς τους ελεεινούς τύπους που κάνουν κουμάντο στις ζωές μας. Ας δούμε και με επιχειρήματα λοιπόν γιατί αυτά που λένε είναι ΜΑΛΑΚΙΕΣ!

1. Αυτοί που είναι στο δημόσιο έχω την αίσθηση ότι είναι γύρω στο 10% του ελληνικού λαού. Άρα αρχικά να ενημερώσουμε τον κύριο Πάγκαλο πως ο ελληνικός λαός δεν είναι μία μάζα, αλλά ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός.

2. Από αυτό το 10% των δημοσίων υπαλλήλων ΔΕΝ μπήκαν όλοι με ρουσφέτι. Άρα το ποσοστό των βολεμένων γίνεται ακόμα μικρότερο.

3. Ακόμα και αυτοί που μπήκαν με ρουσφέτι, μπήκαν για να επιβιώσουν (αρκετοί αν όχι όλοι από αυτούς). Άρα και πάλι βρίσκονταν σε θέση "άμυνας" και αναγκαστικά έπρεπε να κάνουν κάτι. (χωρίς να δικαιολογώ το ρουσφέτι βέβαια)

4. Η περιουσία του πλουσιότερου βολεμένου, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αγγίξει την δική σου περιουσία κύριε Πάγκαλε με τα 50 ακίνητα..

Τα επιχειρήματα είναι πολλά αλλά προτιμώ να μην συνεχίσω. Θα τονίσω μόνο μερικά πράματα για να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις.

Όταν ένας πολιτικός τάζει ρουσφέτι σε πολίτη με αντάλλαγμα την ψήφο, τότε αυτός που ΕΓΚΛΗΜΑΤΕΙ κατά της δημοκρατίας αλλά και της γενικότερης λειτουργίας του τόπου είναι ο πολιτικός! Σε καμία περίπτωση η ευθύνη δεν είναι ίση με τον πολίτη. Σαφώς και έχει ευθύνη και ο πολίτης δεν το συζητάμε, αλλά ο πολιτικός που έχει εξουσία και δύναμη στα χέρια του είναι μακράν ο κύριος υπεύθυνος!

Δεν υπάρχει καμία σύγκριση! Το ότι αυτοί αυτό-δικαιολογούνται για να μπορούν να κοιμούνται τα βράδια με την ψευδαίσθηση ότι δεν μας αδικούν γιατί είμαστε κι εμείς τα ίδια, δεν θα πρέπει να μας ξεγελάσει! Εγώ ίδιος με αυτούς δεν είμαι! Ποτέ δεν τους ψήφισα και ποτέ δεν θα δεχτώ ότι τα έφαγα μαζί τους! Αν υπάρχουν πολίτες που τα φάγαν μαζί τους αυτοί σίγουρα θα είναι πολύ λίγοι. Θα πρέπει να ενημερώσει κάποιος αυτούς τους τύπους ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι σε αυτή τη χώρα πέρα από τα λαμόγια που συναναστρέφονται...

Όταν εκβιάζεις τον πολίτη πως αν δεν σε ψηφίσει δεν θα βρει δουλειά, προφανώς και είσαι τρισχειρότερος! Άλλη ευθύνη έχει ο εκβιαζόμενος που υποκύπτει και άλλη ο εκβιαστής. Εφόσον λοιπόν ομολογείτε κύριε Πάγκαλε την ύπαρξη ρουσφετιού, δώστε πίσω τα κλεμμένα! Αλλά εκεί έχει φτάσει η προκλητικότητα της "δημοκρατίας" μας. Να μας δουλεύουνε κατάμουτρα και να μην έχουμε δύναμη να κάνουμε τίποτα.

Δεν μπορώ από την άλλη να μην σχολίασω την δήλωση του Προκόπη Παυλόπουλου, που έσπευσε αμέσως να εκμεταλλευτεί τη βλακώδη δήλωση Πάγκαλου και να βγάλει την ουρά του απ' έξω λέγοντας πως δεν είναι έτσι όλοι τους και κάνοντας τον ανήξερο για το αν έχουν υπάρξει ρουσφέτια. Δεν ξέρει μωρέ το παλικάρι είναι άβγαλτο ακόμα από αυτά ας μην τον μπλέκουμε σε κακά πράματα γιατί αυτός τόσα χρόνια στην κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν είδε ποτέ τίποτα τέτοιο και δεν τον ψήφισε κανείς λόγω ρουσφετιού. Τον έβγαλε ο λαός γιατί τον εκτιμούσε...

Κατάντια και υποκρισία! Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για να θεωρώ ότι πρώτον, δεν έχουμε δημοκρατία, και δεύτερον πως δεν πρέπει να υπάρχει τόση εξουσία σε κανέναν! Δεν μου λέει κάτι αν τους ψήφισαν! Από την στιγμή που έχουν εξουσία να κάνουν ότι θέλουν και μετά να προκαλούν και από πάνω χωρίς καμία μα καμία συνέπεια γι' αυτούς, τότε το σύστημα παύει να λέγεται δημοκρατικό. Και πραγματικά, όποιος ΞΑΝΑ-ψηφίσει τους ίδιους, θα είναι απλά αχαρακτήριστος...

Η μόνη λύση είναι να έχουμε όλοι μαζί μας και από ένα γιαούρτι...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 25/09/2010, 17:40: Δεν πρόλαβα καλά καλά να ανεβάσω την ανάρτηση και ο χοντρός (για τον Πάγκαλο μιλάω) έκανε και άλλη όμορφη δήλωση στην οποία αποκαλεί τα 2/3 των δημόσιων υπαλλήλων ως "άχρηστους"! Αν είναι άχρηστοι αυτοί τότε εσύ ρε βουβάλι τι είσαι που τόσα χρόνια βρίσκεσαι σε κυβερνήσεις και το αποτέλεσμα είναι να φτάσει η χώρα ως εδώ; Τους "άχρηστους" δημόσιους υπαλλήλους τους προσέλαβες εσύ και οι όμοιοί σου! Εφόσον προσλαμβάνεις άχρηστους, τότε είσαι κι εσύ άχρηστος! Άρα αν θες τώρα να τους διώξεις, φρόντισε πρώτα να πάρεις πούλο εσύ ως ο αρχιάχρηστος και μετά διώξε και τους δημόσιους.

Και επειδή οι δηλώσεις του Πάγκαλου μοιάζουν με πορδές, δείτε τον και πως είναι όταν ρίχνει κανονικές πορδές μέσα σε στούντιο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου