Welcome Message

Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ....

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Πέναλτι μαϊμού στον Βύντρα

Και τώρα, ώρα για μπάλα! Καιρό είχα να γράψω κάτι σχετικό, τώρα που άρχισε για τα καλά η Super League όμως, είναι ώρα να μιλήσω...

Όμως δεν θα κάνω ανάλυση του αγώνα Άρης-Παναθηναϊκός γιατί δεν τον είδα. Είδα λίγο προς το τέλος δηλαδή. Όμως έχω ενημερωθεί πως ο Παναθηναϊκός κέρδισε στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς με ανύπαρκτο πέναλτι που (δεν) έγινε στον Βύντρα. Δείτε το κι εσείς παρακάτω:


Όπως όλοι μπορείτε να δείτε ο Παναθηναϊκός έφυγε με τους 3 πόντους χάρη σε μία λανθασμένη απόφαση του διαιτητή. Αυτό είχε ως επακόλουθο την έντονη αντίδραση του καινούριου μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη. Παρακολουθήστε τον:


Ο άνθρωπος αυτός, ο αθεόφοβος αυτός τύπος είπε φράσεις όπως:
-"Δυστυχώς σήμερα διαπράχθηκε ένα καθαρό έγκλημα, εναντίον του ελληνικού ποδοσφαίρου, εναντίον της Ελλάδας"
-"Να βγει ο κύριος Κόντης του Άρη ή να βγει και ο Παναθηναϊκός να καταδικάσει αυτά που έγιναν σήμερα στη χώρα μας".

Ρε παιδιά από που ξεφύτρωσε αυτός πάλι; Τι καινούριο φρούτο είναι αυτό; Ποιο έγκλημα εναντίον της χώρας διαπράχτηκε; Επειδή κέρδισε ο Παναθηναϊκός με πέναλτι μαϊμού; Ήμαρτον ρε σεις τι' ειν τούτοι δω!

Και εντάξει, ο Μαρινάκης είναι καινούριος στο ελληνικό ποδόσφαιρο οπότε δεν θα κάνω το λάθος να του φορτώσω τις αμαρτίες του παρελθόντος, χάρη στις οποίες χτίστηκε η δυναστεία του Ολυμπιακού. Όμως ρε φίλε Μαρινάκη δεν μπορείς να μιλάς για παρακράτος που μεγαλουργούσε πέρσι και φέτος! Γιατί μόνο πέρσι και φέτος ρε φίλε; Τις προηγούμενες χρονιές τις έχεις διαγράψει; Ή μήπως δεν υπήρχε παρακράτος τότε; Κρίμα γιατί εγώ, αν και Παναθηναϊκός θα σε πίστευα πως έχεις καλές προθέσεις και θα ήμουν μαζί σου με χίλια, αν είχες τα....φρύδια (όπως λέει και ένας υπάλληλος του προκάτοχού σου) να μιλήσεις για το παρακράτος που υπάρχει ΟΛΑ τα προηγούμενα χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο (τουλάχιστον την τελευταία 15ετία που παρακολουθώ εγώ ποδόσφαιρο)...

Οπότε μπορούμε από σήμερα να ξέρουμε καλά πόσο ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟ είσαι κι εσύ κύριε Μαρινάκη! Όχι μόνο για τις ΛΑΪΚΙΣΤΗΚΕΣ δηλώσεις σου, αλλά για την πρόσληψη του κυρίου Γκαγκάτση στον Ολυμπιακό. Ξέρεις, εκείνον που σας βοήθησε να κάνετε την ένσταση τότε με την Καλαμμαριά και να πάρετε στα χαρτιά ένα πρωτάθλημα που ποτέ δεν πήρατε στο γήπεδο. Ή μήπως δεν σε αφορά αυτό επειδή δεν ήσουνα τότε στην διοίκηση του Ολυμπιακού; Γιατί απ' ότι βλέπω μια χαρά ασχολείσαι με την περσινή περίοδο που επίσης δεν μετείχες σε αυτά...

Μετά από την παραπάνω δήλωση ακολούθησε η εξής απάντηση από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός:
«Καλούμε τον πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ σε μεγαλύτερη ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Μετά τις φωνές της 1ης αγωνιστικής, σήμερα ακούσαμε για έγκλημα κατά της Ελλάδας!!! Επειδή και ο Παναθηναϊκός εδώ και 2,5 χρόνια πέρα από σημαντικές επενδύσεις που έχει κάνει σε έμψυχο δυναμικό, έχει δώσει τεράστια μάχη κατά του παρασκηνίου, καλό θα ήταν να επικρατήσει ηρεμία και να μην δυναμιτίζουμε το κλίμα, οδηγώντας σε τέτοια επικίνδυνη κλιμάκωση, όταν ενδιαφερόμαστε για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Θετικό που δεν απάντησε σε ανάλογα έντονο στυλ γιατί την ώρα που έχεις σπρωχτεί από την διαιτησία δεν λέει να την λες στον άλλον. Επίσης θα ήθελα από τον κύριο Πατέρα να μιλήσει πιο καθαρά παραδεχόμενος τα του σημερινού αγώνα, γιατί όταν δεν παραδέχεσαι τα δικά σου δεν έχεις και δικαίωμα να βγάζεις ανακοινώσεις για όταν αδικείσαι. (Παρεπιπτώντως να δούμε και τον Μαρινάκη τι θα κάνει όταν ευνοηθεί). Γι' αυτό και η απάντηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός με βρίσκει σύμφωνο:
"Καμία κουβέντα για την ταμπακέρα από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός..."

Λοιπόν για να τελειώνουμε! ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΑΡΤΕ ΠΟΥΛΟ! Δεν με νοιάζει τι χρώμα έχετε, δεν με νοιάζει να πάρει ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα σόνι και καλά! Με νοιάζει να ευχαριστηθώ το ποδόσφαιρο που παρακολουθώ χωρίς ηλίθιους διαιτητές, στησίματα και ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ! Έχετε καταντήσει σαν τους πολιτικούς που μια ζωή ως αντιπολίτευση κάνουν τους καλούς και τους υπερασπιστές των αδικημένων πολιτών, κατακρίνουν τους διεφθαρμένους που κυβερνούν και μόλις γίνουν αυτοί κυβέρνηση γίνονται οι νούμερο ένα εχθροί του λαού και νούμερο ένα διεφθαρμένοι! Τα ίδια σκατά έχετε καταντήσει κι εσείς οι παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου! Όλο γκρινιάζετε για διαιτησία και μόλις αποκτήσετε δύναμη στήνετε όλα τα παιχνίδια υπερ σας! ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ!

Και σκατά στα μούτρα και αυτών των οπαδών που ψαρώνουν από κάτι τέτοιους χαζοπαράγοντες και χτίζουν μέσα τους την έχθρα προς την αντίπαλη ομάδα και προς τον αντίπαλο οπαδό! Είμαι σίγουρος όμως πως το μεγαλύτερο ποσοστό των οπαδών-φιλάθλων όλων των ομάδων δεν γουστάρουν η ομάδα τους να ευνοείται! Και γι' αυτό αν θέλουμε να ξεβρωμίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να βρίζουμε όχι μόνο τους αντιπάλους προέδρους των ομάδων που κινούνται στο παρασκήνιο με σκοπό την εύνοια την ομάδας τους, αλλά και τους προέδρους της δικής μας ομάδας αν βλέπουμε να ευνοείται συστηματικά!

Ο Πατέρας μου είναι συμπαθής. Όμως δεν πρόκειται να τον θεοποιήσω όπως κάνουν οι περισσότεροι παναθηναϊκοί τον τελευταίο καιρό. Δεν θεωρώ πως ο Παναθηναϊκός πήρε το νταμπλ χάρη στην διαιτησία πέρσι, αφού ναι μεν ευνοήθηκε σε κάποια ματς, αλλά αδικήθηκε και σε κάποια άλλα όπως επίσης ευνοήθηκε και ο Ολυμπιακός σε κάποια άλλα, άρα θεωρώ πως τα πράματα ήταν ισορροπημένα! Από κει και πέρα με προβληματίζει που δεν βγαίνει να διαμαρτυρηθεί ο κύριος Πατέρας μετά από ένα παιχνίδι σαν το σημερινό όπου ο Παναθηναϊκός ευνοήθηκε! Αν λοιπόν δω πως το σημερινό δεν ήταν τυχαίο και δω επανάληψη τέτοιων περιπτώσεων, τότε τον Πατέρα θα τον θεωρώ εχθρό του Παναθηναϊκού, όπως θεωρούσα τόσα χρόνια τον Βαρδινογιάννη (για άλλους λόγους)!

Εγώ δεν τυφλώνομαι από πρωταθλήματα, τίτλους και διακρίσεις! Εγώ αυτά που έκραζα τόσα χρόνια στον Ολυμπιακό του Κόκκαλη (και ΚΥΡΙΩΣ στους οπαδούς που πανηγύριζαν τέτοια πρωταθλήματα), δεν τα θέλω στον Παναθηναϊκό! Και όποιοι Παναθηναϊκοί χαίρονται μετά από τέτοιες νίκες τι να πω. Απλά κρίμα. Κρίμα γιατί χάνουν το δίκιο τους για όσα σίγουρα θα έλεγαν όλα αυτά τα χρόνια.


Μην ξεχνάμε και την παιδική φιλία των 2 προέδρων των αιωνίων. Όχι φυσικά πως είναι κακό να είσαι φίλος με τον πρόεδρο της αντιπάλου ομάδας. Ένα παιχνίδι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν είναι πόλεμος. Όμως είναι άξιο απορίας το πόσο τραγικά και επιθετικά μιλούσε ο Μαρινάκης για ένα ματς 2ης αγωνιστικής στο οποίο δεν αδικήθηκε κάπου η ομάδα του, αλλά απλώς ευνοήθηκε μία άλλη. Όπως επίσης και η ανοχή του Πατέρα προς την τραγικότητα (λογικό αφού έχεις ευνοηθεί αλλά οκ). Μήπως αυτά γίνονται επειδή ο Μαρινάκης είναι καινούριος και πρέπει να καθιερωθεί στις συνειδήσεις των Ολυμπιακών ως σκληρός αγωνιστής και υπερασπιστής της ομάδας του από τους μισητούς αντιπάλους; Μήπως γι' αυτό του το επέτρεψε και ο Πατέρας; Ο χρόνος θα δείξει το πως θα εξελιχθούν τα πράματα...

Τόσα χρόνια είχαμε το δίδυμο Κοκκάλη vs Βαρδινογιάννηδων. Όλο τσακονόντουσαν, αλλά από πίσω πολλά ακουγόντουσαν περί συνεργασίας. Τώρα και οι 2, όλως τυχαίως, την κάνανε από το ποδόσφαιρο και θα ασχοληθούν με το στοίχημα για να φράγκα τα γερά. Αφού για να το κάνεις αυτό δεν πρέπει να είσαι μεγαλομέτοχος σε ΠΑΕ. Οπότε φρόντισαν να ξεφορτωθούν τις μετοχές τους και οι 2. Παίζονται πολλά που αγνοούμε και εμείς καθόμαστε και φτιάχνουμε συνθήματα υπέρ του Πατέρα, του Μαρινάκη, του Κόκκαλη ή του Τζίγκερ!

Ο μόνος τρόπος για να έχουμε ποδόσφαιρο με φανατισμό μεν, αλλά με αγνότητα δε, είναι να έχουμε τα κότσια να αμφισβητούμε τους προέδρους μας όταν αυτοί ψάχνονται στην διαιτησία για να κατακτήσουν πρωταθλήματα και όχι μόνο όταν δεν τα πηγαίνει καλά η ομάδα κάτι που για μένα είναι πιο υγιές και λιγότερο κακό από το πρώτο...

Και όλοι μας ξέρουμε πότε μία ομάδα-ένας πρόεδρος έχει το πάνω χέρι στο παρασκήνιο...

2 σχόλια:

  1. καλησπερα paulinho
    πολυ καλη αναλυση και συμφωνω σχεδον σε ολα!!!
    καλη εβδομαδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ' ευχαριστώ πολύ φίλε μου! Πάμε για το διπλό τώρα στην Βαρκελώνη και ας αφήσουμε την μιζέρια του ελληνικού ποδοσφαίρου...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή