Welcome Message

Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ....

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Πρωτάθλημα ξανά μες το Παλέ!

Το 8ο σερί πρωτάθλημα κατέκτησε εχτές ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ μέσα στην ζούγκλα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Μία ζούγκλα που αποτελούταν από φιλάθλους αλλά και από ζώα ανεγκέφαλα που ο καθένας τους φανατίζει και τους κάνει ότι θέλει! Τους φανατίζει για να τους χειρίζεται! Δυστυχώς εκεί στον Πειραιά, κάτι τύποι σαν τον Κόκκαλη έχουν περάσει την νοοτροπία πως όταν δεν έχεις ομάδα να νικήσεις τότε μπορείς να κερδίσεις με μεθόδους τρομοκρατίας και ζούγκλας. Θα μου πείτε, ο Κόκκαλης δεν είναι στο μπάσκετ του Ολυμπιακού, όμως επειδή η θύρα 7 είναι τα ίδια άτομα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, και επειδή η θύρα 7 ότι κάνει, ο Κόκκαλης της το έχει μάθει, γι' αυτό και αναφέρομαι σε αυτόν...

Και φυσικά δεν κράζω ολόκληρο τον κόσμο του Ολυμπιακού, αλλά αυτά τα ζώα που κάναν ότι κάναν. Και γιατί τα κάναν; Επειδή θεωρούν ότι αδικηθήκανε στον 3ο τελικό. Ακόμα και αδικημένοι να ήταν, αν ήταν ΜΑΓΚΕΣ ας κάναν τα ίδια και στο ποδόσφαιρο που έχουν κλέψει του κόσμου τα πρωταθλήματα με ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ύπαρξη της παράγκας! Αλλά είναι μάγκες; Όχι βέβαια. ΚΟΤΟΥΛΕΣ ΕΙΝΑΙ! Και αναφέρομαι πάντα σε αυτά τα λίγα ζώα, για να μην παρεξηγηθώ (και εννοείται πως τέτοια ζώα υπάρχουν και σε πράσινο χρώμα). Και δεν είναι μόνο η διαιτησία, αλλά τα βάλανε και με τον Διαμαντίδη! Μα τόσο πολύ σας πονάει ο Διαμαντίδης όλα αυτά τα χρόνια; Του έχωσε μπουνιά ο Τεόντοσιτς και ο Διαμαντίδης τον έφτυσε και σας πείραξε το φτύσιμο; Φαίνεται ο Μίλος πειράχτηκε πολύ από το κλέψιμο και το κάρφωμα του Διαμαντίδη και γι' αυτό του έχωσε την μπουνιά. Δείτε παρακάτω ένα βιντεάκι από τον 3ο τελικό στο ΟΑΚΑ που αφορά τις φάσεις για τις οποίες διαμαρτύρονται οι Ολυμπιακοί:



Το είδατε που λέει στην αρχή ότι ο Διαμαντίδης φτύνει τον Τεόντοσιτς ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ; Δείτε τώρα και ένα άλλο βιντεάκι σχετικά με τα λάθη των διαιτητών και με τον αθώο Μίλος Τεόντοσιτς:


Απλά βάζω 2 βιντεάκια που προβάλουν τα επιχειρήματα και των 2 πλευρών και ο καθένας κρίνει. Από κει και πέρα τα είπαμε. Ακόμα και να ευνοήθηκε σε κάποιες φάσεις ο ΠΑΟ δεν νομίζω πως έγινε κάποια καθοριστική φάση για να πεις ότι υπήρξε αλοίωση αποτελέσματος.

Πάμε τώρα στο ματς του ΣΕΦ. Πιστεύω πως με το που έγινε το τζάμπολ φάνηκε η πρόθεση των διαιτητών να σπρώξουν τον Ολυμπιακό για να γλυτώσουν την γκρίνια τους. Ακόμα και στο ίδιο το τζάμπολ αν το προσέξατε η μπάλα έφυγε προς την πλευρά του παίκτη του Ολυμπιακού, όμως ο διαιτητής δεν θεώρησε πως πρέπει να γίνει επανάληψη. Όσο για μέσα στο παιχνίδι το σπρώξιμο ήταν εμφανές. Σε όλους τους τομείς. Όχι μόνο στο αγνωνιστικό αλλά και στο εξωαγωνιστικό κομμάτι με τα επεισόδια και όλα τα σχετικά, τα οποία έμειναν για πολλές ώρες ατιμώρητα και μάλιστα αντί για εκκένωση ολόκληρου του γηπέδου, εκκένωσαν μόνο το μισό. Και τελικά το ματς διακόπηκε όχι επειδή το θέλησαν οι διαιτητές αλλά επειδή το θέλησαν οι οπαδοί που δεν άντεχαν να αντικρύσουν για δεύτερη φορά τον Παναθηναϊκό να κατακτά πρωτάθλημα μέσα στο ΣΕΦ. Αλλά δεν πειράζει. Το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός το πήρε και το πήρε επειδή είχε καλύτερη ομάδα και κόντρα σε διαιτησία, έδρα, τραμπούκους, κόψιμο ρυθμού με 1 ώρα διακοπή την ώρα που είχε πάρει τα πάνω του ο ΠΑΟ, γενικά κόντρα σε όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρωτάθλημα μέσα στον Πειραιά. Απολαύστε την εξέλιξη του 4ου και τελευταίου τελικού:


Και τώρα απολαύστε το πάρτι στα αποδητήρια του ΣΕΦ:


Αυτό το σύνθημα σίγουρα ξυπνάει μνήμες 1999. Όλα αυτά είναι αφιερωμένα από τον Διαμαντίδη με αγάπη προς την εφημερίδα "δευτεραθλητής" για το πρωτοσέλιδό της πριν το χθεσινό ματς:


Τελικά ποιός πήρε την μπανάνα και έκατσε επάνω της; Αναμένουμε διευκρινήσεις από την σοβαρή αυτή εφημερίδα. Και επειδή το 1999 πανηγυρίζαμε ξανά πρωτάθλημα μέσα στο παλέ, ας θυμηθούμε αυτή την υπέροχη βραδιά:


Αυτό ήταν το 8ο σερί πρωτάθλημα κάτι που ξεπερνάει κάθε ρεκόρ! Έσπασε και το ρεκόρ του αυτοκράτορα Άρη που είχε κατακτήσει 7 σερί και πλέον ο αυτοκράτορας είναι μόνο ένας! Ο Παναθηναϊκός!

Πριν 11 χρόνια το ξαναπήραμε στο ΣΕΦ, ήταν το 8ο σερί πρωτάθλημα, βάλαμε 8 τρίποντα και ο πρώτος σκόρερ ήταν ο Μπατίστ (νούμερο 8). Όλο μαζί μας κάνει 11888. Τυχαίο; Δεν νομίζω....

ΥΓ: Και αν με βλέπετε λίγο φανατισμένο, μην με παρεξηγείτε. Κατά την γνώμη μου ο φανατισμός με ένα παιχνίδι, όπως το μπάσκετ ή το ποδόσφαιρο, είναι καλό να υπάρχει (πάντα μέσα σε κάποια όρια βέβαια). Το λέω αυτό γιατί πολλές φορές έχω κατακρίνει τον φανατισμό σε κάποια πράματα όπως η πολιτική και απλά επισημαίνω την σημαντική διαφορά. Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι, ενώ η πολιτική είναι κάτι το σοβαρό που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται ο φανατισμός και η ποδοσφαιροποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου