Welcome Message

Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ....

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Οι εκλογές και...τα πρόβατα

Εχτές και καθώς έκανα ζάπινγκ στην τηλεόραση έτυχε να πέσω στην εκπομπή του Αυτιά που είχε σε παράθυρο τον Καρατζαφέρη και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην μου κινήσει το ενδιαφέρον ώστε να κάτσω να τον ακούσω, μιας και έχει πολύ "ενδιαφέρουσες" απόψεις πάντοτε.
Λοιπόν, το οτι μας κοροϊδεύουν οι πολιτικοί (τουλάχιστον οι περισσότεροι) δεν είναι καινούρια είδηση. Όλοι μας το ξέρουμε αυτό και οποτεδήποτε τύχει να ακούσει κανείς μια παρέα να μιλάει για πολιτικά, όλοι θα συμφωνούν σε αυτή την παρέα οτι οι πολιτικοί μας κλέβουν, μας κοροϊδεύουν, μπλα μπλα μπλα. Παρόλα αυτά, λίγο παραπάνω από το 50% του κόσμου ψηφίζει τα 2 γνωστά κόμματα που εναλλάσσονται στην κυβέρνηση εδώ και τόσες δεκαετίες. Το θέμα μου δεν είναι αυτό ακριβώς όμως. Ακούγοντας τον "δημοκράτη" πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. εμπέδωσα για τα καλά οτι οι πολιτικοί έχουν υποτιμήσει υπερβολικά την νοημοσύνη του κόσμου, σε σημείο να μας δείχνουν και ΕΥΘΕΩΣ οτι μας έχουνε για πρόβατα. Και το χειρότερο ξέρετε ποιο είναι; Ότι έχουνε και δίκιο να μας θεωρούν ηλίθιους, γιατί καθόμαστε και τους ακούμε!!!

Και κάπου εδώ ήρθε η ώρα να σας εξηγήσω τι εννοώ. Παρακάτω είναι ένα απόσπασμα από την χθεσινή συνέντευξη του Γιώργου Καρατζαφέρη και χωρίς να χρειαστεί να σας κουράσω με το να δείτε ολόκληρο το 8λεπτο, αρκεί να ακούσετε το κομμάτι από το 4:30 μέχρι το 4:40. Η συζήτηση αφορά τις δημοτικές/νομαρχιακές εκλογές που έρχονται και απ' ότι κατάλαβα ο Καρατζαφέρης προσπαθούσε να πείσει την ΝΔ και τον Σαμαρά να συνεργαστούν και να κατεβάσουν μαζί τους υποψήφιους, ώστε να έχουν καλύτερα αποτελέσματα και να μην κερδίσουν παντού οι πασόκοι. Τεσπα δεν έχει και τόση σημασία αυτή η λεπτομέρεια. Δείτε αυτά τα 10 δευτερόλεπτα:


Ενολίγης αυτό που λέει ο Καρατζαφέρης είναι να βάλουν τον Γιώργο Ανατολάκη (πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού) στον Πειραιά επειδή είναι αγαπητός προς τους Ολυμπιακούς (που είναι και πλειοψηφία στην περιοχή αυτή), ώστε να κερδίσει τις εκλογές! Εντυπωσιάζεστε καθόλου; Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ το βρίσκω ΑΚΤΩΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ να μας λένε μπροστά στην μούρη μας, οτι το κριτήριο επιλογής του υποψηφίου είναι ΚΑΘΑΡΑ με το πόσο "δημοφιλής" είναι ο υποψήφιος και ΟΧΙ με το πόσο σύμφωνος είναι ο κόσμος με την πολιτική του υποψηφίου. Φυσικά δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί γι' αυτό, αλλά φταίμε εμείς που ψηφίζουμε τις φίρμες που μας πλασάρουν σαν τα πρόβατα (γι' αυτό και η φωτογραφία) και δεν ενδιαφερόμαστε καν για το τι έχει σκοπό να κάνει στον τόπο αυτός που ψηφίζουμε!

Μόνο εμένα με εξοργίζει αυτό; Σε κανέναν άλλο δεν κάνει εντύπωση; Σας φαίνεται νορμάλ που όταν είναι να ψηφίσουμε ασχολούμαστε με το πόσο δημοφιλής είναι κάποιος, με το πόσο Ολυμπιακός είναι και δεν ξέρω κι εγώ με τι άλλο άσχετο με την πολιτική; Εγώ πάντως δεν το βρίσκω καθόλου φυσιολογικό αυτό που γίνεται και τρομάζω που έχουμε φτάσει στο σημείο να το λέμε τόσο ανοιχτά στην τηλεόραση και να θεωρείται φυσιολογικό...

Εγώ αλλιώς τα ήξερα τα πράματα. Ήξερα πως η όλη διαδικασία των εκλογών, σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, έχει να κάνει με τον τρόπο διοίκησης ενός τόπου, με την πολιτική που θα ακολουθηθεί κλπ. Ο κόσμος δηλαδή κρίνει με ποιανών τις απόψεις και τις πολιτικές συμφωνεί και ψηφίζει ανάλογα και αυτός με τον οποίο συμφωνούν οι περισσότεροι, βγαίνει και δήμαρχος, νομάρχης, πρωθυπουργός ή ότι άλλο είναι τέλος πάντων. Το οτι αυτή η διαδικασία στην χώρα μας (ίσως και στο εξωτερικό, δεν ξέρω) έχει ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ να σχετίζεται με το πως θα "μαζέψουμε" ψήφους από δω και από κει χωρίς να έχουμε σαν πρωτεραιότητα να πείσουμε με τις απόψεις μας, αλλά να έχουμε ως πρώτη σκέψη το πως θα πείσουμε με ΑΣΧΕΤΑ πράματα, για μένα σημαίνει οτι όλο αυτό το σύστημα των εκλογών κλπ έχει πεθάνει. Δυστυχώς όλοι αυτοί οι πολιτικοί που μας κυβερνάνε τόσα χρόνια, και με την απεριόριστη ανοχή του λαού, καταφέρανε να χαραμίσουν και να ξευτιλίσουν όλα τα καλά που θα μπορούσε να μας προσφέρει ένα δημοκρατικό πολίτευμα...

Οι εκλογές δεν γίνονται για να την βγάλουμε να την μετρήσουμε (την συμπάθεια του κόσμου εννοώ), επειδή κάποιον μπορεί να τον αγαπάει ο κόσμος λόγω της προσφοράς του σε μία ποδοσφαιρική ομάδα, ή λόγω των ωραίων του τραγουδιών ή λόγω των όμορφων στιγμών που πρόσφερε ως ηθοποιός. Οι εκλογές γίνονται για να δούμε ποια ΠΟΛΙΤΙΚΗ θέλει ο κόσμος να ακολουθηθεί για τον τόπο του! Και αυτό είναι και το ΜΟΝΑΔΙΚΟ νόημα των εκλογών γενικά. Αν ο κόσμος ψηφίζει οτι να ναι, τότε πραγματικά δεν έχει νόημα! Απλά παίρνεις τα χαρτάκια που έχει μέσα η κάλπη και τα πετάς στα σκουπίδια! Είναι απολύτως άχρηστα! Αν και είμαι πολύ υπέρ του δημοκρατικού πολιτεύματος, με εκνευρίζει που η πλειοψηφία λειτουργεί τόσο απερίσκεπτα και έχει απαξιώσει και ξεσκίσει τόσο ελεεινά όλα σχεδόν τα προνόμια που μας παρείχε.

Αν βρείτε και τα άλλα 2 μέρη της συνέντευξης του Καρατζαφέρη εχτές, θα δείτε και σε άλλα σημεία οτι οι πολιτικοί πλέον μας βλέπουν σαν μάζες ανθρώπων. Σαν ποσοστά. Σαν νούμερα επί τοις εκατό. Ε εγώ δεν δέχομαι να με βλέπουν σαν ένα νούμερο, γιατί νούμερα είναι οι ίδιοι!!! Να βάλουμε τον τάδε, λέει, για να ενώσουμε το ποσοστό των Νεοδημοκρατών και των ψηφοφόρων του ΛΑ.Ο.Σ. και να πάρουμε και ένα κομμάτι και από το ΠΑ.ΣΟ.Κ.! Έτσι λέει σε κάποια φάση. Είναι αδιανόητο που μιλάνε έτσι δημόσια κι εμάς δεν μας κακοφαίνεται καθόλου! Σαν κοπάδια προβάτων μας βλέπουν! Να ενώσουμε το δικό μου κοπάδι με το δικό σου κοπάδι και να πάρουμε και ένα κομμάτι από του αλλουνού το κοπάδι κι έτσι θα μεγαλώσει το κοπάδι μας!

Έτσι στην μούρη και κάποια πρόβατα γουστάρετε και ακολουθείτε! Τι να πω. Κρίμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου