Welcome Message

Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ....

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Αγανακτισμένοι εναντίον φεστιβάλ ή όχι;


Σήμερα βρέθηκα για 5η σερί μέρα στην συγκεκριμένη συγκέντρωση και αν και στην αρχή ξεκίνησα με μεγάλο ενθουσιασμό, τώρα έχω αρχίσει να ενοχλούμαι με κάποια πράματα...

Καταρχάς με έχουν εκνευρίσει απίστευτα οι καντίνες με τα βρόμικα και τα καλαμπόκια και όλα αυτά. Μου θυμίζει κάτι φεστιβάλ και ποδοσφαιρικούς αγώνες. Έχουν χωθεί όλα αυτά τα γλοιώδη υποκείμενα για να βγάλουν φράγκα. Αυτό είναι τουλάχιστον θλιβερό. Και το ακόμα θλιβερότερο είναι πως υπάρχει ανταπόκριση!!! Υπάρχουν "αγανακτισμένοι" που αγοράζουν αβέρτα! Υπάρχουν άνθρωποι που ενώ υποτίθεται πως διαμαρτύρονται για την φτώχεια στην οποία μας καταδικάζει το πολιτικό (και οικονομικό) σύστημα που έχουμε, κατεβαίνουν σε αυτή την συγκέντρωση και χαλάνε ένα κάρο λεφτά στους ανθρώπους που απλώς, έτσι κυνικά, άρπαξαν την ευκαιρία να βγάλουν χρήμα από τους διαμαρτυρόμενους, αντί να κατέβουν κι αυτοί μαζί μας. Λυπάμαι που το επιτρέπουμε αυτό...

Από την άλλη πλευρά, την πάνω, όπου είναι ο κόσμος που φωνάζει συνθήματα προς την βουλή, όλα ωραία και καλά εκτός από τα εξής πράματα:

1ον: Σημαίες.

Όλο αυτό ξεκίνησε με 2 αυστηρά χαρακτηριστικά. Το ένα ήταν πως πρόκειται για ειρηνική συγκέντρωση και το δεύτερο ήταν πως πρόκειται για συγκέντρωση χωρίς ιδεολογικό χρωματισμό και έκανε έκκληση να μην υπάρχουν πανό, σημαίες και οτιδήποτε άλλο. Και ενώ το πρώτο έχει τηρηθεί απόλυτα μέχρι στιγμής, το δεύτερο όσο περνάνε οι μέρες ξεφτιλίζεται όλο και περισσότερο.

Την πρώτη μέρα πήγαμε όλοι δειλά δειλά χωρίς τίποτα μαζί μας για να διαμαρτυρηθούμε. Εμφανίστηκαν μόνο 2-3 ελληνικές σημαίες. Την δεύτερη μέρα οι ελληνικές σημαίες πολλαπλασιάστηκαν (και όποιος ήταν παρατηρητικός θα είδε πως οι πολλές σημαίες ήταν συσσωρευμένες σε ένα συγκεκριμένο σημείο που παρέπεμπε σε οργανωμένους εθνικιστές) και τις επόμενες μέρες εμφανίστηκαν ακόμα περισσότερες ελληνικές και μη σημαίες.

Κάποιοι λένε πως η ελληνική σημαία δεν είναι κακό και πως δεν αφορά κόμματα και ιδεολογίες. Όμως κάνουν λάθος! Υπάρχουν άνθρωποι που ιδεολογικά είναι υπέρ των εθνών και πως θεωρούν πως η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες (ακούστηκε και αυτό το θλιβερό σύνθημα) και κάποιοι άλλοι που η ιδεολογία τους είναι πως δεν πρέπει να υπάρχουν έθνη και πως η γη δεν ανήκει σε κανέναν. Οπότε η ελληνική σημαία είναι σύμβολο μίας συγκεκριμένης ιδεολογίας! Και όποιοι τις φέρανε δεν θα έπρεπε να τις φέρουν από σεβασμό και μόνο στο κίνημα αυτό που εξαρχής ήταν χωρίς ιδεολογικό χαρακτήρα. Το μόνο που ζητούσε ήταν να φύγουν οι κλέφτες και να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας. Επίσης η κρίση και τα μέτρα αυτά αφορούν και μετανάστες (νόμιμους) που δεν είναι Έλληνες, ενώ θα μπορούσαν να βρίσκονται και αυτοί σε αυτή την διαμαρτυρία. Με τις σημαίες λοιπόν διαχωριζόμαστε.

Αυτή η μανιώδης προσπάθεια από πολλούς για καπέλωμα είναι εξοργιστική. Εμφανίστηκαν και κόκκινες σημαίες (Κ.Κ.Ε.) που όμως δεν παρέμειναν για πολύ. Σήμερα με θλίψη μου είδα και ανθρώπους του κινήματος "Δεν πληρώνω" με σημαιάκια. Η απόλυτη απογοήτευση. Ναι κι εγώ είμαι υπέρ αυτού του κινήματος στο θέμα των διοδίων, αλλά ρε πούστη μου τι τα θέλετε τα σημαιάκια στο Σύνταγμα; Να πετύχετε τι; Για να διαφημιστείτε; Για να το παίξετε καλοί στον κόσμο; Γιατί; Ελάτε και δώστε το παρόν χωρίς σημαιάκια. Δεν χρειάζεται να το διατυμπανίζετε πως είστε κι εσείς εδώ! Αρκεί απλά να είστε! Είναι κρίμα αυτό το πράμα που συμβαίνει...

2ον: Πανηγύρι

Η κατάσταση όσο περνάνε οι μέρες εξελίσσεται σε πανηγύρι με χορούς, κλόουν και διάφορα άλλα ωραία πράματα που δυστυχώς σε τίποτα δεν θυμίζουν "αγανακτισμένο" λαό...

Συμπέρασμα και προσωπική άποψη:

Κατανοώ πως είμαστε πολλά άτομα και ο καθένας έχει το δικό του μυαλό, την δική του λογική και νοοτροπία. Κατανοώ πως κάποιοι εκφράζονται με διαφορετικούς τρόπους απ' ότι εγώ. Κατανοώ πως τον σωστό τρόπο διαμαρτυρίας δεν μπορώ να τον ορίσω εγώ. Ο καθένας τον ορίζει με την συμπεριφορά του.

Όμως αυτό που θέλω να εκφράσω με αυτήν εδώ την ανάρτηση, είναι πως φοβάμαι πολύ γι' αυτό που έχει ξεκινήσει. Εκεί που ξεκίνησε με μεγάλη αισιοδοξία, τώρα έχω αρχίσει να προβληματίζομαι και να φοβάμαι μήπως όλο αυτό το σκηνικό που περιέγραψα (που μπορεί να είναι και στημένο) οδηγήσει στο ξενέρωμα των πολλών και στη διάλυση.

Αναμφισβήτητα εκεί πέρα είμαστε άτομα με διαφορετικές απόψεις και ιδεολογίες. Το να διατυμπανίζουμε την δική μας προσωπική ιδεολογία με χρώματα και σημαίες, το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να προκαλούμε τους υπόλοιπους να προβάλουν και αυτοί την δική τους ιδεολογία. Και όλο αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα των διαχωρισμό μεταξύ μας. ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ!!! Σας λέει κάτι αυτή η φράση; Είναι το μεγαλύτερο όπλο της εξουσίας αυτό. Όταν διασπάς το πλήθος σε μικρότερες ομάδες που έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους, τότε είσαι ικανός να εξουσιάσεις ανενόχλητος χωρίς ισχυρή αντίσταση.

Οπότε όλη αυτή η προσπάθεια που γίνεται για να διαιρεθούμε μόνο ύποπτη μπορεί να μου φανεί. Αλλιώς θα πρέπει να είστε πολύ βλάκες και εγωιστές για να το κάνετε αυτό χωρίς να έχετε ως σκοπό την διάσπαση της συγκέντρωσης. Ή είμαστε μαζί ή δεν είμαστε.

Τέλος, επιστρέφω στο θέμα των βρόμικων, και θεωρώ πως πρέπει να φύγουν. Όχι με την βία γιατί αυτό ίσως να ήταν αντιδημοκρατικό, αλλά με την αδιαφορία του κόσμου που δεν θα πρέπει να ψωνίζει, συντηρώντας αυτό το αστείο θέαμα που υποβαθμίζει και γελοιοποιεί όλο αυτό τον αγώνα που υποτίθεται πως "δεν γίνεται για πλάκα" όπως λέει και το σύνθημα με τον "Γιωργάκη"...

Αυτά για την ώρα. Το μήνυμα μου είναι πως πρέπει να συνεχίσουμε ΟΛΟΙ να πηγαίνουμε στο Σύνταγμα, κάθε μέρα, και σε καμία περίπτωση να μην υποκύψουμε στους ηθελημένους και μη διαχωρισμούς της συγκέντρωσης και στην διακωμώδηση της με όλα αυτά που θυμίζουν χώρο ενός φεστιβάλ. Δεν πάμε για να πιούμε την μπυρίτσα μας! Πάμε για να ασκήσουμε πίεση προς την βουλή!

Δεν θα φύγουμε εμείς! Εσείς που το έχετε ξεφτιλίσει πρέπει να φύγετε ή απλώς να ηρεμήσετε και να προσανατολιστείτε στον στόχο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου